Fælles om flygtninge (1) – Ankomsten til EU

I sensommeren 2015 fik danskerne og resten af EU kaffen galt i halsen. Tusindvis af flygtninge vandrede på vejene op gennem Europa, i håb om at få asyl, fred og en tålelig tilværelse. Pludselig gik det op for os, at krigene og konflikterne i Syrien, Irak, Afghanistan, Libyen, Sudan m.m. har enorme menneskelige omkostninger. EU har ikke kunnet blive enige om en fælles håndtering af problemet. Medlemslandene er splittede, og næsten alle prøver at sende aben videre.
Siden EU fik en aftale i stand med Tyrkiets præsident Erdogan om at han, mod klækkelig betaling, bremser flygtningestrømmen fra Tyrkiet ind i EU, har trafikken fra Libyen over Middelhavet til Italien taget til. EU har ikke nogen fartøjer til at samle bådflygtninge op, så dette arbejde er overladt til private, humanitære organisationer som Læger Uden Grænser. Disse kritiseres til gengæld hårdt for at hjælpe menneskesmuglerne.
I dette program interviewes de danske EU-parlamentarikere Rina Ronja Kari og Margrete Auken, samt Marcella Kraay og Ronald van Beest fra Læger Uden Grænser om situationen.

Medvirkende: Margrete Auken, Rina Ronja Kari, Marcella Kray, Ronald van Beest