Beskrivelse:

I forbindelse med krigen i Ukraine står Danmark og Europa midt i den værste energikrise nogensinde – en krise hvor bl.a. prisen på elektricitet og gas når stadig nye rekorder.

Manglen på energi og dermed prisernes himmelflugt rammer både familiernes privatøkonomi og virksomhedernes omkostninger ved produktionen af varer, og dette har ført til kraftig inflation i alle landene og truer med en opbremsning af den økonomiske udvikling eller ligefrem en recession.

Danmark og de andre europæiske lande har allerede på nationalt plan vedtaget forskellige reformer, der skal forsøge at holde hånden under forbrugernes og virksomhedernes økonomi.

For Danmark er et afgørende spørgsmål omkring energikrisen også, hvilken betydning den får på klimaområdet og den grønne omstilling. Vil energikrisen blive brugt som en løftestang for en hurtigere omstilling, eller vil man i stedet vende tilbage til de mere forurenende og CO2 udledende energikilder? Og hvordan skal man fastholde den ledende position, som EU’s virksomheder indenfor grøn omstilling har, i den globale konkurrence.

I programmet fokuseres der på ledende danske medlemmer af Europa-Parlamentet. Hvordan forholder de sig til energikrisen og udviklingen af den grønne omstilling, og hvordan stiller de sig til det tættere og mere integrerede samarbejde, der lægges op til.

Medvirkende:
Bjarke Møller, direktør, Rådet for Grøn Omstilling
MEP Christel Schaldemose, Socialdemokraterne
MEP Margrete Auken, Socialistisk Folkeparti
MEP Morten Helveg Petersen, Det Radikale Venstre
MEP Pernille Weiss, De Konservative

Produktion: Erato Film, TV & Web

5 Resultater

Medvirkende

Default Image
Christel Schaldemose (2011) - (C) Jimmy Rehak- 800x1200

Christel Schaldemose

Christel Schaldemose begyndte sin politiske karriere som formand for DSU i Søndersø fra 1983 til 1984 og senere som formand for DSU i Fyns Amt fra 1985 til 1989. Hun var også medlem af DSU’s hovedbestyrelse i denne periode. Hun stillede op som folketingskandidat for Socialdemokraterne fra 1999 til 2003 og igen fra 2005 til 2008. I 2006 afløste hun Henrik Dam Kristensen som medlem af Europa-Parlamentet og har siden da været en aktiv deltager i parlamentets arbejde. Ved valget i 2009 blev hun valgt som nummer to af de fire socialdemokrater med 43.855 personlige stemmer. Hun blev genvalgt i 2014 med 64.495 personlige stemmer og igen i 2019 med 65.179 personlige stemmer.
Margrete Auken (2019) - © European Union 2019

Margrete Auken

I 2004 blev Margrete Auken valgt som medlem af Europa-Parlamentet for SF, en position hun har holdt lige siden. Hendes arbejde i Europa-Parlamentet har primært fokuseret på miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed. Hun har været medlem af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed samt Udvalget om Andragender. Som medlem af Europa-Parlamentet har Auken arbejdet for at styrke EU's miljølovgivning og fremme bæredygtig udvikling. Hun har været en stærk fortaler for at reducere CO2-udledninger og fremme vedvarende energikilder. Hendes arbejde har bidraget til vedtagelsen af flere vigtige miljølove på europæisk niveau, herunder reguleringer for at reducere plastaffald og beskytte biodiversiteten.
Morten Helveg Petersen - © European Union 2014

Morten Helveg Petersen

I 2014 blev Morten Helveg Petersen valgt til Europa-Parlamentet som repræsentant for Det Radikale Venstre. Han har siden da spillet en aktiv rolle i europæisk politik og har arbejdet på tværs af partier og landegrænser.
Pernille Weiss - © European Union 2023

Pernille Weiss

Pernille Weiss har en imponerende politisk karriere. Fra 1996 til 2004 var hun amtsrådsmedlem på Fyn. I 2017 stillede hun op til Folketingsvalget. I august 2018 blev hun valgt som spidskandidat til europaparlamentsvalget for Det Konservative Folkeparti og kom ind med hele 80.140 personlige stemmer. Hendes valgslogan var “En afgørende stemme i EU?”
1 Resultat

Producent