Beskrivelse:

Efter den engelske afstemning om det fortsatte medlemskab i juni 2016, som bekendt endte med et Brexit, og den deraf følgende aktivering af den såkaldte skilsmisse paragraf, Artikel 50, i marts 2017, kan man roligt sige, at EU og Europa befinder sig i en ny og meget anderledes situation, end man har gjort tidligere.
Efter nu et halvt års forhandlinger og overståede valg i Holland, Frankrig og Tyskland vil vi i første del af programmet fokusere på de igangværende forhandlinger mellem England og EU. Hvilke aftaler er ønskelige, at der indgås? Hvad kan man blive enige om? Hvilke rettigheder skal englænderne have i fremtiden?
Og hvordan vil disse aftaler komme til at påvirke det videre europæiske samarbejde for de resterende lande – ikke mindst set i forhold til Romtraktatens fire frihedssøjler, altså omkring Arbejdskraft, Varer, Tjenesteydelser og Kapital?

Professor Peter Nedergaard, Københavns Universitet
Lektor Rebecca Adler-Nissen, Københavns Universitet
Jeppe Kofod, MEP, Socialdemokratiet
Morten Messerschmidt, MEP, Dansk Folkeparti
Morten Løkkegaard, MEP, Venstre
Bendt Bendtsen, MEP, Det Konservative Folkeparti
Morten Helveg Petersen, MEP, De Radikale
Rina Ronja Kari, MEP, Folkebevægelsen mod EU
Margrete Auken, MEP, SF

9 Resultater

Medvirkende

Bendt Bendtsen - © European Union 2014 EP

Bendt Bendtsen

Efter sin tid i dansk politik blev Bendt Bendtsen valgt som medlem af Europa-Parlamentet i 2009, hvor han repræsenterede Det Konservative Folkeparti og sad i Gruppen for Det Europæiske Folkeparti (EPP). I Europa-Parlamentet arbejdede han med emner som industri, forskning, energi og beskæftigelse, og han var medlem af flere udvalg, herunder Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE).
Jeppe Kofod (2015) - © European Union

Jeppe Kofod

I 2014 blev Jeppe Kofod valgt til Europa-Parlamentet, hvor han repræsenterede Socialdemokratiet indtil 20191. Han var medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater (S&D) og arbejdede med emner som energi, klima og udenrigspolitik. Han var også næstformand for S&D-gruppen fra 2016.
Margrete Auken (2019) - © European Union 2019

Margrete Auken

I 2004 blev Margrete Auken valgt som medlem af Europa-Parlamentet for SF, en position hun har holdt lige siden. Hendes arbejde i Europa-Parlamentet har primært fokuseret på miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed. Hun har været medlem af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed samt Udvalget om Andragender. Som medlem af Europa-Parlamentet har Auken arbejdet for at styrke EU's miljølovgivning og fremme bæredygtig udvikling. Hun har været en stærk fortaler for at reducere CO2-udledninger og fremme vedvarende energikilder. Hendes arbejde har bidraget til vedtagelsen af flere vigtige miljølove på europæisk niveau, herunder reguleringer for at reducere plastaffald og beskytte biodiversiteten.
Morten Helveg Petersen - © European Union 2014

Morten Helveg Petersen

I 2014 blev Morten Helveg Petersen valgt til Europa-Parlamentet som repræsentant for Det Radikale Venstre. Han har siden da spillet en aktiv rolle i europæisk politik og har arbejdet på tværs af partier og landegrænser.
Morten Løkkegaard (2011) - (C) Jimmy Rehak

Morten Løkkegaard

I 2009 tog Morten Løkkegaard springet fra journalistik til politik og blev valgt som medlem af Europa-Parlamentet for partiet Venstre. Hans beslutning om at engagere sig i europæisk politik blev drevet af en tro på, at Danmark kunne spille en vigtig rolle på den europæiske scene.
Default Image
1 Resultat

Producent