EU-GUIDE – EU-parlamentariker Margrete Auken

DETTE AFSNIT: I denne reportage skal Sara møde Margrete Auken, der sidder i den grønne gruppe i Europa-Parlamentet. De taler om, hvordan Auken har kæmpet en hård kamp med sit parti for at sidde i den grønne gruppe i stedet for venstrefløjsgruppen. Selvom Margrete Auken er glødende tilhænger af EU, stemte hun faktisk nej til dansk EU-medlemskab i 1992. Og så er der noget med plastikposer.

SERIEN: I seks reportagefilm tager Sara Mering, 19 år, os med i Europa-Parlamentet. Hun stiller undrende og drillende spørgsmål om parlamentarikernes arbejde: Hvordan er det at skifte politisk gruppe? Hvorfor stemmer man mest ja, selvom man er imod EU? Og hvordan håndterer man den stærke lobbyisme i EU?

Altinget: eu-guide er en undervisningsplatform om Europa-Parlamentet, der med politisk holdningstest, politikerprofiler, TV-reportager og journalistiske artikler kan hjælpe danske gymnasie-, efter- og højskoleelever med at få et overblik over, hvordan Europa-Parlamentet og EU fungerer. Læs mere på www.altinget.dk/eu-guide.

Medvirkende:
Margrete Auken (SF), Medlem af Europa-Parlamentets grønne gruppe, GREENS
Vært: Sara Mering

Produktionsår: 2015/2016