LGBT+ rettigheder i EU – Hvad er der sket siden sidst?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Er det EU’s pligt at sikre ligebehandling af enhver borger i alle medlemslande – også LGBT+ personer?  Ja.

Skal personer under 18 år kunne ændre juridisk køn i alle medlemslande?  Ja.

Sådan lød svarene fra den yngre halvdel af den danske befolkning i en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Mediehuset København tilbage i december 2021.

Resultaterne af undersøgelsen pegede mod et mere LGBT+ venligt Europa, i alle regnbuens farver, hvis de danske unge fik lov til at bestemme i Europa.

Spørgeskemaundersøgelsen er den hidtil største af slagsen, og tog pulsen på de unges holdninger til LGBT+ rettigheder i EU. 1742 danskere deltog i undersøgelsen og de mente ikke at LGBT+ personers rettigheder er til politisk debat, men at der er tale om menneskerettigheder. I forbindelse med undersøgelsen blev der afholdt 3 webinarer, hvor borgerne kunne stille spørgsmål, og emnerne blev drøftet.

Undersøgelsen gav 9 konkrete forslag til EU kommissionens Konference om Europas Fremtid.

Forslagene blev taget med til forhandling med Europa kommissionen, sammen med andre EU medlemslandenes forslag til fremtidens Europa.

 

Rapport: ”LGBT+” bliver nævnt én gang

Nu er resultaterne ude. I maj 2022 blev resultaterne af konferencen offentliggjorte og der er aflagt en endelig rapport på 336 sider omkring konferencen. Hvad skal EU lægge fokus og vægt på i fremtiden? Hvordan skal man løse fremtidens konflikter og hvad skal EU’s rolle være?

Det er alment kendt at der er stor forskel på LGBT+ rettigheder i de forskellige EU-medlemslande, og det var derfor overraskende for redaktionen at ordet ”LGBT” kun fremgår ét sted i rapporten.

 

3 live webinarer

I den forbindelse har Mediehuset København, med projektet Fremtidens Europa produceret 3 nye webinarer, hvor problemstillingerne og resultaterne bliver belyst og debatteret. Både politikere, NGO’er og ungdomspolitikkere er medvirkende i webinarene, med oplysning og debat i fokus, og masser af spørgsmål fra seerne.

Webinarene kan ses on-demand her:

LGBT+ diskrimination i EU – Hvad nu?

Regnbuefamilier i EU – Hvad nu?

Kønspolitik i EU – Hvad nu?

Du kan læse rapporter og mere om projektet på Mediehuset Københavns site: https://mediehuset-kbh.dk/fremtidens-europa/

Mediehuset Københavns undersøgelse og projekt ’Fremtidens Europa’ er støttet af Europa-nævnet.

Yderligere information: Kathrine Viskum Ursem, Tlf. 7020 6620, viskum@mediehuset-kbh.dk

 

Nyttige links

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deling