Valget til Europa-Parlamentet 2019

Valget til Europa-Parlamentet, der finder sted søndag den 26. maj 2019 må, på baggrund af forhandlingerne med Storbritannien om Brexit, betragtes som et af de vigtigste i EU’s historie.
I programmet fokuseres der på, hvordan de forskellige partier, og dermed Danmark, bør forholde sig til udviklingen. Ikke mindst fordi Danmark hidtil har haft en vigtig alliancepartner mod de centraleuropæiske integrationsplaner i form af netop Storbritannien. Med Brexit vil Danmark nu være tvunget til at finde nye samarbejdspartnere, hvis vi som hidtil ønsker en mere moderat udvikling og integration.

Det er ikke et valgprogram i traditionel forstand, hvor politikerne bruger det meste af tiden på at kritisere hinanden og forsvare deres eget partis synspunkter/politiker, og hvor de forsøger at overbevise vælgerne om, hvor de skal sætte deres kryds. Det handler mere om, hvorfor det er vigtigt for vælgerne at stemme, om hvilke politiske initiativer vi vil få at se fra EU’s side i fremtiden og hvordan disse vil påvirke den enkelte dansker i hverdagen.

Tilrettelæggelse: Per Poulsen, Erato Film TV & Web

I programmet medvirker:
Professor Peter Nedergaard, Københavns Universitet
Jeppe Kofod (S)
Morten Helveg Petersen (R)
Morten Løkkegaard (V)
Pernille Weiss (C)
Nikolaj Villumsen (Ø)
Mette Bock (I)
Rasmus Nordqvist (Å)
Margrete Auken (F)
Rina Ronja Kari (N)
Peter Kofod (DF)