Beskrivelse:

“At kæmpe for frihed har en pris. Men intet i sammenligning med at lade være. Danmark skal stille op i verden sammen med vores allierede og partnere. For det er der, hvor det er sværest, at vores indsats betyder mest. Det gælder vores sikkerhed og vores demokratiske værdier.”

Sådan sagde udenrigsminister Jeppe Kofod i forbindelse med lanceringen af regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi i januar.

Det skulle vise sig at blive en grum realitet kun få uger efter – og på en måde og med en hast som de færreste havde fantasi til at forestille sig.
Den 24. februar 2022 blev Europa og verden markant forandret, da Ukraine blev angrebet. Rusland invaderede brutalt og uprovokeret et fredeligt og demokratisk land. 

Stillet over for den kolde virkelighed om, hvad invasionen betyder, ikke kun for Ukraine, men også for den europæiske sikkerhedsarkitektur, spørger vi i denne debat en række partiledere om, hvor dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik står i dag.

Hvordan påvirker krigen i Ukraine, de bredere forandringer i det politiske landskab i USA, den stigende trussel fra Kina og den bekymrende autokratisering af nationalstater i verden fem politiske partiers syn på fremtidens danske og europæiske udenrigs- og sikkerhedspolitik, herunder forsvars- og retsforbeholdet?

 

Hvordan ser partierne på de store udfordringer, som Danmark og EU står overfor: Hvad bør vi gøre – og med hvem? Hvad kan vi få den danske befolkning med på, og hvad må det koste?

 

Medvirkende:
Søren Pape Poulsen, formand f. Det Konservative Folkeparti.
Pia Olsen Dyhr, formand f. Socialistisk Folkeparti
Morten Messerschmidt, formand f. Dansk Folkeparti

Moderator:
Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab.
Jakob Nielsen, chefredaktør på Altinget

Produktion: 27. april 2022

5 Resultater

Medvirkende

1 Resultat

Producent