EU Upfront – Fra Folkemødet

Deres politiske udgangspunkt er vidt forskelligt. Den ene er medlem af Folketinget for venstre og tidligere fødevareminister. Den anden er erklæret socialdemokrat og tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Men begge er de glødende tilhængere af Europa og det europæiske fællesskab og samarbejde, som de for begges vedkommende har været intensivt optaget af i en årrække.

Hvad sker der, når man bringer en overbevist venstrekvinde og en lige så overbevist socialdemokrat sammen for at diskutere EU og Europa-politik? Det kan man få indblik i, når Eva Kjer Hansen og Claus Larsen-Jensen i programrækken ”EU Upfront” debatterer vigtige europæiske temaer.

I dette program er EU Upfront taget til Folkemøde på Bornholm for at se nærmere på Europa og koblingen mellem Europa og det lokale, her Bornholm og borgerne. Folkemødet er Danmarks største demokrati-festival. Her er 1500 arrangementer. Alene næsten 150 om EU. Bornholm gør meget på EU området. Det trækker Eva Kjer og Claus Larsen-Jensen med gæster frem i lyset for at binde det borgernære, lokale sammen med den betydning det europæiske har.

Medvirkende: René Nordin Block, gruppeformand for S gruppen i Bornholms Regions Kommune,Niels Chresten Andersen, leder af Europe Direct Bornholm, Maria Kjærgaard, formand for DSU Bornholm, René Danielsson, formand for KU Bornholm.

I 3.blok er det Anne Mette Vestergaard, leder af Europa-Parlamentets Informationskontor i København og Nina Møller Porst, medarbejder i Folketingets EU oplysning.

Og til sidst er det Nicolai Wammen, som interviewes.
Vært: Eva Kjer Hansen, Claus Larsen-Jensen
Produktions År: 2013
Produceret af: DK4