cover billede

Artikel

Rumfart, kunstig intelligens, kvantecomputere og mikrochips

I programmet “Teknologisk suverænitet i EU – strategisk autonomi på nøgleteknologier” tager vi fat i Danmarks førende eksperter på disse områder, som er meget afgørende for både EU’s fremtid og løsningen af mange globale udfordringer.

Sammen med journalisten Flemming Østergaard besøger vi nogle af Danmarks førende eksperter og dykker ned i rumfart, kunstig intelligens, kvantecomputere og mikrochips. Vi får en fascinerende indsigt i rumfartens enestående muligheder for bl.a. at overvåge miljø, klima, biomasse og vandcyklus fra rummet. Vi får et indblik i, hvad kunstig intelligens bl.a. kan bruges til anno 2022, og hvor lange udsigter det har med de selvkørende biler. Vi bliver ført ind i kvantefysikkens mysterier, som forskerne heller ikke selv forstår, men alligevel kan bruge til utrolige beregninger og løse problemer, som vi ikke er i stand til med traditionelle computere. Og vi får et indblik i produktionen af de avancerede mikrochips, der er det mest komplicerede i menneskets historie – hvor størstedelen produceres i Taiwan, som kineserne har erklæret skal være en del af Kina igen.

Se udsendelsen “Teknologisk suverænitet i EU – strategisk autonomi på nøgleteknologier”

Programmerne er produceret af Content Marketing Advice med støtte fra Europa-Nævnet

Om artiklen

Corona-pandemien og krigen i Ukraine har vist os, hvor globaliseret verden er blevet - og hvor sårbare vi er. Når forsyningskæderne bliver forstyrret, så kan vi hurtigt komme til at mangle vigtige varer, råvarer og komponenter – som f.eks. gas og mikrochips.

Skrevet af:

Flemming Østergaard, Content Marketing Advice