Karen Melchior

Karen Melchior, født 15. oktober 1980 i København, er en dansk politiker og jurist, der har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2019. Hun har tidligere været medlem af Radikale Venstre indtil august 2022. Melchior har en international baggrund med opvækst i København, Indien og Zambia og har studeret jura ved Københavns Universitet.

Uddannelse og Tidlig Karriere

Karen Melchior blev matematisk student fra Bornholms Amtsgymnasium i 1999. Hun har en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet (2005) og har også studeret ved Institut d’études politiques de Paris (Sciences Po) i FrankrigFør sin politiske karriere arbejdede hun som fuldmægtig i Udenrigsministeriet og som diplomat ved Danmarks faste repræsentation ved EU.

Politisk Karriere i Europa-Parlamentet

Karen Melchior blev valgt til Europa-Parlamentet ved valget i 2019 og har siden været medlem af Retsudvalget (JURI) og Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM)Hun har også været en del af delegationerne til EU-Armenien Parlamentariske Partnerskabskomité, EU-Aserbajdsjan Parlamentariske Samarbejdskomité og EU-Georgien Parlamentariske Associeringskomité samt Euronest Parlamentariske ForsamlingMelchior er også medlem af Europa-Parlamentets Intergruppe om Anti-Korruption, Intergruppen om LGBT-rettigheder, European Internet Forum, Responsible Business Conduct Working Group og Spinelli Group.

Kommunalpolitik

Før sin tid i Europa-Parlamentet blev Karen Melchior valgt til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2017, hvor hun var medlem af Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget1Hun tog orlov fra Borgerrepræsentationen i maj 2019 for at fokusere på sit arbejde i Europa-Parlamentet.

Kontroverser

I 2021 blev Karen Melchior anklaget for at have chikaneret sine assistenter, hvilket førte til, at flere af dem måtte sygemelde sigDette resulterede i, at Radikale Venstre opfordrede hende til at trække sig fra Europa-Parlamentet i maj 2022Hun forlod partiet i august 2022, men fortsatte som medlem af Europa-Parlamentet.

Personlige Liv og Engagement

Karen Melchior har en international baggrund med opvækst i både Danmark, Indien og Zambia. Hun taler flydende dansk, engelsk og fransk og har basiskendskab til tysk. Hendes personlige og professionelle liv er præget af en dyb interesse for sociale og politiske spørgsmål, især inden for ligestilling og menneskerettigheder.

Anerkendelser og Fremtidige Ambitioner

Gennem sin karriere har Karen Melchior modtaget anerkendelse for sit arbejde med ligestilling og menneskerettigheder. Hun stræber efter at fortsætte med at fremme demokrati og sociale rettigheder både i Danmark og internationalt.

Deling

Historik

Har medvirket i følgende

Der er 8 emner i denne fane.